perjantai 26. kesäkuuta 2015

LVI/KVV sekä muita kuvia ja kirjainlyhennehirviöitä

Eli nyt olisi ilmanvaihto- sekä vesi ja viemärikuvat valmiina. Myös uusiksi piirretyt sähkökuvat tulivat ja näyttivät juuri siltä miltä pitääkin. Vielä viimehetken muutos tuli sähkökuviin, kun aluksi suunnittelimme vesikiertoista pyyhekuivainta, mutta emmehän me olleet osanneet ajatellakkaan että nykyisin putkistoissa kiertävä vesi on niin viileää, ettei sillä juuri pyyhkeitä lämmitellä saati lapasia kuivailla, niin otimme sitten sähkötoimisen kuivaajan. Tässä olisi meidän kuivaajastamme kuva.

Malli: Sentakia XY-4 

Tuon saa siis napsautettua päälle ja pois päältä. Lisäksi lämpenee aikain tarpeeksi. :) Suihkut vaihtuivat vielä sellaisiin sadetinsuihkuihin. Onkohan nuista sadettimista mitään iloa? No ainakin minusta tosi kivoilta näyttävät, toivottavasti tulee ihan oikeasti käyttöönkin. Sitä paitsi ne sopivat meidän laattojen kanssa hyvin yhteen. Tällaisia meille siis tulee 2 kpl.
Malli taisi olla Optima 7192 sadesuihkulla.

Vielä kun näitä kuvia ei olisi muuten ollut tarpeeksi niin perustuskuvatkin valmistuivat. Itse en niistä hirveästi muuta ymmärrä, kuin että anturaa tulee talon alle. :) Niinmpä toimitin nuo kuvat vaan sujuvasti eteenpäin.

Aloituskokous pitäisi olla parin viikon kuluttua. Jännittää hieman että mitähän siitä tulee. Itse kun en mikään hirveän rakennustekninen ihminen ole. Luotetaan siis jälleen kerran vastaavaanmestariin ja yritän olla ottamatta asiasta stressiä. Hieman kyllä siltikin jännittää ehditäänkö setvimään kaikki byrokratiasolmut mitä pitäisi olla tehtynä ennen kuin perustukset tulevat. Perustuksien pitäisi olla nimittäin elokuun toisella viikolla paikoillaan. Hui.

Tontillekin on alkanut maata kuulemma tulla lisää. Pitää yrittää viikonloppuna käydä nappaamassa sieltäkin kuva.

Ilmanvaihtokuvia piti sen verran kommentoida että tuolta kuvista löytyi yhdestä olohuoneen ikkunasta korvausilmaventtiili. Se olisi siis tällainen ikkunanvälistävuotaja:
Malli: Thermoplus TP 40

No oma asennehan tuota kapistusta kohtaan oli että NO NO NO! Meidän olohuoneeseenhan ei kyllä tuollaista kapistusta tule joka vetää kesät talvet. No asiaan tarkemmin tutustuttuani, niin tuon saa kulemma kokonaan suljettua. Tuo venttiili oli ikkunassa siitä syystä että sähkökatkostilanteissa pitää olla mahdollisuus saada jostain läheltä korvausilmaa takalle. Tutkin kuitenkin 2 muutakin vaihtoehtoa jos tuosta räppänästä eroon kuitenkin päästäisiin.
1) Ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut korvausilmaputki perustuksissa takan alla. No tuokaan ei oikein ottanut tuulta alleen, kun tuo putki viilentää meidän lattian noin 2-3m säteellä takasta varsinkin kylmillä ilmoilla.
2) Toinen vaihtoehto olisi ollut venttiili seinässä. Ajaa siis täysin saman asian kuin tuo räppänä, mutta on vaan reikä seinässä.
No en halunnut reikää seinäänkään, joten tuo ikkunan yläpuolen korvausilmaventtili oli tähän hätään paras ratkaisu. Eli tällä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti