maanantai 21. syyskuuta 2015

Maalailua ja lattian valuu

Hurjaa vauhtia menee nyt asiat eteenpäin. Kun hirret oli saatu paikoilleen niin otimme pensselit esiin. Ei nyt aivan mutta melkein. Ensimmäiseksi ruiskutimme Uula homeenestoaineen hirsiin. Pieni äksidentti meinasi käydä kun ruiskulla oli edellisen kerran ruiskutettu mustaa ja itse emme tajunneet ruiskussa maannutta oharia ruiskuttaa maahan vaan vetäisimme valkoisen talomme kylkeen mustan raidan. No tämä saatiin onneksi hiomalla pois ja piiloon. Hirret käsitellään seuraavaksi tikkurilan valttipuuöljyllä joka on sävytetty sävyllä 5060 (Lumi). Hirret olisi tarkoitus tuolla käsitellä 2 kertaan. Tässä olisi aika hyvä kuva siit miltä paljas puu näyttää verrattuna 1 ja 2 kertaa käsiteltyyn pintaan.

  Ihan alhaalla hirsi on siis käsitelty 2 kertaa. Himan ylempänä yhden kerran ja räystään alla näkyy vielä paljas puu. Tuota plajasta puupintaa jäi vielä näkyville kun tuonne aivan ylös tuli 2 riviä hirsipaneelia hirsien päälle sen jälkeen kun maalaamisen olimme jo aloittaneet.

Lattian valuut tulivat myös 21.9.2015 ja nyt olisi lattialämmitysputket peitetty betonilla. Nyt alkaa siis lattian kuivaminen. Lattialaatta on paksuudeltaan 8cm joten sen kuivaminen kestää vähintään sen 8 viikkoa. Tältä näyttäisi lattia talo sisältpäin tällä hetkellä. 

Myös ikkunat oli laitettu paikalleen. Ikkunoissa oli valmiina sälekaihtimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti