sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Lattialaatta + ovet + muita kuulumisia



Ensi maanantaina tulee kuluneeksi 7 viikkoa meidän lattian valuusta. Se tarkoittaisi, että reilun viikon päästä 8cm paksu lattialaattamme on kuivanut sen suunnitellut 8 viikkoa. Käsittääkseni lattiasta otetaan joku koepala ja siitä analysoidaan onko laatta tarpeeksi kuiva.

Viime viikolla taloomme asennettiin kattoturvatuotteet. Kattosillasta tuli tummanruskea ja muut rännit sekä tikkaat ovat valkoiset niin kuin suurin osa muustakin talon värityksestä. Rännit ovat puolipyöreät ja syöksyputket täyspyöreät. Pitää yrittää ensi viikolla saada kuvaa niistä. 

Ensi viikolla olisi lisäksi ohjelmassa pesuhuoneen katon värjäys valkoiseksi. Se on tällä hetkellä perus puupaneelin värinen, mutta käsittelemme sen tikkurilan valkoisella saunasuojalla. Saa nähdä joutuuko käsittelyn tekemään pariin otteeseen. Lisäksi saunaan meinasin käydä ostamassa muotopaloja lauteisiin sekä tikkurilan arctik saunasuojan sävytettynä 5126:lla ja 5123:lla. Näissä oli ihana hopeinen kiilto josta tosi paljon tykkäsin. Toivottavasti näyttävät yhtä kivoilta lauteissa.

Tikkurila Arctik 5126
5126 (Tromsö)

Tikkurila Arctik 5123
5123 (Kiruna)

Ovista voisin kirjoitella seuraavaksi. Sisäovia pohdimme pitkään ja harkiten. Ehkä vähän tylsästi päädyimme Klassiseen kolmipeilioveen. Näitä ovia tulisi viisi kappaletta niin että ne sijoittuvat jokaiseen makuuhuoneeseen, sekä olohuoneen ja kodinhoitohuoneen välille. Aikuisten makuuhuoneeseen tulee samalla kuosilla oleva ovi, mutta äänieristeversiona.

Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen väliin tulee saatiinilasiovi, jonka saa lukittua kylpyhuoneen puolelta. Tämä ominaisuus on siksi koska meillä on myös vessanpönttö kylpyhuoneessa ja vessassa on kiva käydä rauhassa.

Etu- ja takaovet meillä ovat samanlaiset, mutta etuovi on 10cm leveämpi. Ovet ovat myös väriltään valkoiset. Niissä on 4 vaakaikkunaa joissa on kirkas lasi. Vähän olen miettinyt pitäisikö niihin Isofixilla laittaa jokin kalvo, että meille ei nyt ihan suoraan tieltä näkyisi sisään. Katsotaan ajan kanssa.

JELD-WENin Craft-massiivipeiliovi Craft 101          JELD-WENin Bath-kylpyhuoneenovi Bath Satiinilasiovi

Saunaan olisi tarkoitus tulla tosiaan lasiseinät ja ovi ilman karmeja. Tässä esimerkkikuva miltä tuleman pitäisi näyttää:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti