sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lämpöä taloon - Maalämpö + Takka + Sauna

Näin syksyn viiletessä piti myös lämmitys keksiä, jotta lattiavalukin kuivaisi nopeammin. 4 päivää tuolla muistaakseni ehti lämpöpuhallin puhaltaa, mutta nyt siellä hohkaa jo maalämpö. Sähkön kulutus tippui huimasti kun sähköpuhallin repäistiin pois seinästä. Meillä siis sisäilmaa puhalletaan suoraan harakoille tällä hetkellä, jotta kosteus lattialaatasta haihtuisi. Parin viikon kuluttua tämä toivottavasti päättyisi. Tässä tämä meidän lämmöntuottaja.

Maalämpöpumppu: IVT PremiumLine HQ 8.Myös takanasentajat kävivät laittamassa takan paikalleen. Sillä nyt ei ihan vielä lämmitellä, mutta kyllähän tuo hienon näköinen tulee olemaan. Tässä myös kuva takan leivinluukusta.

Takka: TakkaCenter Sara

Myös sauna tulee joku päivä olemaan lämmin. Siellä tosin ei vielä ole kuin paneelit paikallaan mutta kaiken kaikkiaan uskon että kiva siitä tulee. Sauna on seuraavassa kuvassa paneloituna. Kuva on otettu kylpyhuoneesta.


Tuon tyhjän tilan tulee täyttämään lasiovi ja lasiseinät. Kiuas tulee oleman IKIn kiuas. Tähän päädyimme, koska harvaan tornikiukaaseen sai ladottua tarpeeksi kiviä niin, että löylyistä tulisi tarpeeksi pehmeät. Ikin seinämallin kiukaan maksimikivimäärä on 140kg ja tähän olimme tyytyväisiä. Lisäksi kiukaassa tuli olla erillinen ohjauspaneeli joka sijoittuu kylpyhuoneen valokytkimien kanssa kylpyhuoneen sisääntulon kohdalle niin, että saunan saa lämpöiseksi mahdollisimman vaivattomasti. Mitoitukseltaan meidän sauna on noin 9 kuutiota, mutta lämmitystehoa kiukaassa saa olla enemmänkin kuin 9 kuution lämmittämiseen, koska saunan lasiseinät ja kiukaan taakse sijoittuva paneeli varaavat itseensä lämmitysvaiheessa lämpöä enemmän kuin perus puupaneeli.

Kiuas: Seinä IKI 9kW 

Tässä vielä muutama kuva talosta ja meidän autokatoksesta ulkoa päin. Maalaamaan emme pääse oikein enää näillä keleillä kumpaakaan, mutta talo nyt onkin kertaalleen käsitelty puuöljyllä kauttaaltaan. Lisäksi autokatos ruiskutettiin Uula-homeenestoaineella 2 viikkoa sitten. Talossa meillä on hieno raksaovi jossa lukee öljysulku ja se aukeaakin väärään suuntaan. Onneksi tämä on vain väliaikainen. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti