lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kauha kolahti ja sitten alkoi tapahtua + Takka

No nyt sitten virallisesti kauha kolahti maahan. Oli tontilta jo käyty pintamaat kuokkimassa, mutta nyt sitä sitten ihan kunnolla homma lähtee etenemään. Maaurakoitsijamme kaivuri oli jäänyt viettämään viikonloppua tontillemme ja itse olin ihan ihmeissäni miten paljon kahdessa päivässä oli tapahtunut. Lisäksi perjantaina oli vesi käyty kytkemässä tontilla. Myös säkhökeskus tuli tontille, mutta itse sähkö käydään kytkemässä ensi viikolla. Tässä olisi vielä todistusaineistoa.

Kuvat 25.7
Sitten se työmaa minkä kimppuun itse tulimme on oikeastaan tässä. Eli juu, puita pitäisi vielä laittaa poikki ja pinoon. Kyllä näillä tuntuisi talven jos toisenkin taloa lämmittävän josta voidaankin hypätä aiheeseen takka.

Niin siis tulisijaa aloimme tarkemmin miettimään ja massaltaa sen saapi olla melko suuri jotta se pystyy lämmittämään meidän 140:ä sisäneliötä. Mitä luultavimmin malli on jompikumpi näistä:

Valmistaja: Takkacenter
Mallit: Sanni ja Sara LL (LL on Leivinluukku-malli)

Leivinluukku ei ole välttämätön, mutta ihan kiva lisä jos siinä joskus vaikka kiviuuni pitsaa lämmittelisi. Takan etuseinä tulee ainakin laatoitettuna jotta se on helppo pitää puhtaana. Yllättäen valkoinen laatta tuntuu itsestäni vähän pliisulle ja musta hieman liian dominoivalle, joten harmaa olisi hyvä välimuoto. Kyljet voisivat olla antiikkilaastia tai sitten valkoista laattaa. Lets see. Tässä kuitenkin miltä meidän takan etuseinä tulee näyttämään.


Hormi tulee lähtemään takan päältä ja takkaluukun reunukset tulee olemaan hopeiset. Myös nuo nuohoojan luukut tulevat olemaan hopeiset. Odotan kyllä ihan superpaljon tätä meidän olohuoneen tunnelmaluojaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti